Samtalegrupper

samtalegrupper_cirkel

En mulighed for at arbejde med dine udfordringer sammen med andre 16 - 30-årige

I samtalegruppen mødes du sammen med 5 - 6 andre unge og 2 frivillige gruppeledere, én gang om ugen gennem 10 - 12 uger.

Samtalegruppen er først og fremmest et rum for erfaringsudveksling og et sted, hvor vi taler om udfordringer og finder løsninger i fællesskab.

Gruppen mødes onsdag aften kl. 19.00 - 21.00.

Billede til brandring pixabay
cup-of-coffee-3218024_1920
happy-2561417_1920

Hvem kan være med?

Samtalegruppen er for dig, der ønsker mere tro på dig selv og blive tryg ved at være social med andre. Samtalegruppen er ikke en erstatning for psykologsamtale eller anden terapeutisk behandling, men et sted, hvor du gennem samtaler med andre unge finder ud af, at du ikke står alene med livets udfordringer og du bliver bedre til at hjælpe dig selv.

Måske er du udfordret af angst, følelsen af social isolation eller savner nogen at tale med. Måske står du uden job eller uddannelse, eller måske føler du dig stresset. Uanset hvad, er samtalegruppen for dig, som har lyst til at mødes med andre omkring gode snakke og som har mod på at arbejde med egen udvikling.

Lyst at blive en del af samtalegruppen?

Du kan selv henvende dig på mail eller telefon, eller du kan blive henvist af en fagperson eller familie/venner.

Herefter bliver du inviteret til en forsamtale, hvor vi sammen finder ud af, om en samtalegruppe er det rigtige tilbud til dig.

Thor flyttede sig med MOVE

Erfaringsudveksling med ligesindede unge i MOVEs samtalegruppe hjalp Thor med at finde mere stabilitet i sit liv, og lærte ham selv at tage hånd om de udfordringer, han mødte i sin hverdag.

Med flere afsluttede skoleophold bag sig er Thor i øjeblikket på kontanthjælp, hvor han bruger det meste af sin tid på musik og computerspil, hvilket er hans helt store interesser. For nogle måneder siden hørte Thor gennem sin mentor om en mulighed for at deltage i MOVEs samtalegruppe for unge 18 – 30 årige.
- Før jeg startede i MOVE, var jeg et rigtig dårligt sted i mit liv. Jeg havde svært ved at tage ansvar for mig selv og de problemer, jeg gik og tumlede med. Men samtalegruppen har hjulpet mig med at få lidt mere stabilitet i mit liv. Jeg er blevet bedre til at være til stede lige netop dér, hvor jeg skal være tilstede, siger Thor.

I samtalegrupperne mødes seks-syv unge og to frivillige én gang om ugen i et forløb der varer 10-12 uger. Her udveksler de unge skiftevis udfordringer fra den forgangne uge og forsøger at løse store som små problemer i fællesskab. Om samtalegruppen udtaler Thor:
- Det er heldigvis en lille gruppe og det fungerer rigtig godt for mig, fordi jeg mister fokus i større forsamlinger. Så begynder jeg at fokusere på alle menneskerne i stedet for det jeg egentlig skal have fokus på, forklarer Thor og fortsætter:
- Jeg har lært rigtig meget af at snakke med andre mennesker, der har de samme problemer som mig. Først og fremmest er der rart at få hjælp og gode råd fra andre der er i samme situation som en selv. Og så hjælper det faktisk også bare at vide, at man ikke er den eneste i hele verden, der har det sådan.

Samtalegrupperne er tiltænkt som et tilbud for unge der føler sig socialt isolerede, usikre på sig selv eller måske er udfordret af angst, depression eller er psykisk sårbare på anden vis. Det er ikke en erstatning for psykologsamtaler eller anden terapeutisk behandling, men et værktøj til at blive bedre til at hjælpe sig selv. Alligevel beskriver Thor det således:
- Tilbuddet kan selvfølgelig ikke sidestilles med terapi, men for mig har det næsten virket som en form for terapi. Det har altid været rigtig hyggeligt at være der, og jeg har i hvert fald lært, at man ikke skal være bange for at snakke om sine problemer.

På den lange bane har Thor også fået nogle nye bekendtskaber ud af forløbet i samtalegruppen, og har efterfølgende haft kontakt med nogle af de andre deltagere i samtalegruppen.

Vi glæder os til at møde dig!

billed på vej

Er du vores nye gruppeleder?

samtalegruppelder

Her vil du snart kunne læse om gruppelederne.

billed på vej

Er du vores nye gruppeleder?

billed på vej

Er du vores nye gruppeleder?