Mød Nicla

Fede oplevelser som frivillig

Nicla Christensens hjerte banker for mennesker, der har en udfordrende hverdag. Derfor giver det hende en rigtig god følelse, når sårbare unge får succesoplevelser gennem aktiviteterne i Klub MOVE, hvor hun er frivillig agent.

nicla_christensen.

"Den vigtigste opgave er at vise den dreng, jeg er agent for, at han kan meget mere, end han selv tror, og i det hele taget ønsker jeg at vise de unge i projektet, at de på trods af deres tidligere nederlag og negative erfaringer i rygsækken stadig er fantastiske mennesker, der fortjener at leve deres liv med en masse gode oplevelser. De oplevelser vil jeg gerne hjælpe med at give dem," forklarer den 24-årige pædagogstuderende, der selv får en masse ud af det frivillige arbejde.

"Jeg udvikler ikke blot ham, men jeg gennemgår samtidig selv en fantastisk udvikling. Jeg giver noget af mig selv i mit arbejde, men jeg får også rigtig meget igen. For eksempel en masse værdifuld erfaring, som jeg også kan bruge i uddannelsessammenhæng. Som pædagogstuderende trækker jeg meget ofte på mine erfaringer fra Klub MOVE," fortæller Nicla Christensen.

"Derudover gør det mig også bare glad i låget at være sammen med de unge i Klub MOVE. Det er nogle rigtig fantastiske mennesker, der fortjener alt det bedste," siger hun.

Sammen rykkes grænserne
Den bedste oplevelse for Nicla Christensen i Klub MOVE-sammenhæng var en tur på mountainbike i det bakkede terræn i Åbjergskoven i Horsens sammen med sin ung.

"Det var anden gang, vi var af sted. Første gang orkede han kun at cykle op af meget få af de 10-15 bakker, der er på ruten, men denne gang cyklede han op af samtlige bakker. Det var det sejeste, jeg har set, og så bliver man altså stolt," fortæller Nicla Christensen.

"Det bedste var at se, hvordan han strålede, da han kom i mål. Han havde givet sig meget mere, end han nogensinde havde drømt om, at han kunne. Det var en af de succesoplevelser, der er med til at give den unge et kæmpe skud selvtillid," understreger hun.

Følelsen smitter også af på agenten, fortæller Nicla Christensen.

"Det giver den fedeste følelse i kroppen at hjælpe et andet menneske hen til at få en masse gode oplevelser, og du kan ikke undgå at blive påvirket af den store glæde, de udstråler”.