Mød de frivillige

"Det var ligeså meget for min egen skyld, som det var for en ungs skyld, at jeg ville være frivillig"

Nanna, frivillig agent

20190129_162836

Hvorfor er jeg frivillig? Jeg valgte at blive frivillig i klub MOVE, da jeg lige var startet på pædagoguddannelsen. Det var ligeså meget for min egen skyld, som det var for en ungs skyld, at jeg ville være frivillig. Jeg ville få noget erfaring og et fællesskab, hvor jeg kunne være sammen med andre agenter og unge. Det er lidt som et tirsdagsfrirum fra studiet. Som frivillig agent foregår det også på mine egne præmisser, jeg har fx holdt pauser i klubben, når jeg har haft praktik i uddannelsen. Og når man kommer tilbage, er der stadig nogen, man kender, og man kommer hurtigt ind i fællesskabet igen

 

Hvad er klub MOVE? Det er et tilbud til unge mellem 12-17 år, og det fungerer sådan, at hver ung har en agent/voksen tilknyttet. Det er derfor også individuelle aftaler mellem den unge og agenten, der bestemmer, om man kun mødes i klubben om tirsdagen eller om man også mødes udenfor klubben. Klubben skal fungere som et socialt fællesskab og et frirum, hvor man kan være, uden der er bekymringer, der fylder. Dette synes jeg både gælder for de unge og agenterne. Det, at man har sin egen agent, gør også, at når man starter i klubben, er der mindst 1 person, som man kender i forvejen.

 

Hvad laver vi i Klub MOVE? Vi har i klubben lavet en plan for, hvad vi skal lave de forskellige tirsdage, vi har fx lånt en hal på en skole, hvor vi er 1 gang om måneden. Vi laver altid mad sammen den første tirsdag i måneden, hvor de unge også er med til at bestemme, hvad vi skal lave. De unge er med til at lave maden eller hjælper med at vaske op bagefter.

"Jeg kan bare ikke undvære det, det giver mig så meget igen!"

Maria, frivillig agent

Som agent er Maria rollemodel for unge, der har brug for lidt ekstra støtte og opbakning i hverdagen. Hun har indtil videre været agent for tre unge mennesker, og bliver troligt ved. For som hun siger: ”Jeg kan bare ikke undvære det”

Maria er frivillig i Klub Move

Agent-arbejdet åbner en masse døre

Fremtidsdrømmen for Mia er en tilværelse som enten socialrådgiver eller pædagog inden for social - eller specialområdet, og derfor kan de erfaringer, hun får som agent i Klub MOVE, vise sig at være guld værd.

Fede oplevelser som frivillig

Nicla Christensens hjerte banker for mennesker, der har en udfordrende hverdag. Derfor giver det hende en rigtig god følelse, når sårbare unge får succesoplevelser gennem aktiviteterne i Klub MOVE, hvor hun er frivillig agent.