Mød de frivillige

Fede oplevelser som frivillig

Nicla Christensens hjerte banker for mennesker, der har en udfordrende hverdag. Derfor giver det hende en rigtig god følelse, når sårbare unge får succesoplevelser gennem aktiviteterne i Klub MOVE, hvor hun er frivillig agent.

nicla_christensen.

"Den vigtigste opgave er at vise den dreng, jeg er agent for, at han kan meget mere, end han selv tror, og i det hele taget ønsker jeg at vise de unge i projektet, at de på trods af deres tidligere nederlag og negative erfaringer i rygsækken stadig er fantastiske mennesker, der fortjener at leve deres liv med en masse gode oplevelser. De oplevelser vil jeg gerne hjælpe med at give dem," forklarer den 24-årige pædagogstuderende, der selv får en masse ud af det frivillige arbejde.

"Jeg udvikler ikke blot ham, men jeg gennemgår samtidig selv en fantastisk udvikling. Jeg giver noget af mig selv i mit arbejde, men jeg får også rigtig meget igen. For eksempel en masse værdifuld erfaring, som jeg også kan bruge i uddannelsessammenhæng. Som pædagogstuderende trækker jeg meget ofte på mine erfaringer fra Klub MOVE," fortæller Nicla Christensen.

"Derudover gør det mig også bare glad i låget at være sammen med de unge i Klub MOVE. Det er nogle rigtig fantastiske mennesker, der fortjener alt det bedste," siger hun.

Sammen rykkes grænserne
Den bedste oplevelse for Nicla Christensen i Klub MOVE-sammenhæng var en tur på mountainbike i det bakkede terræn i Åbjergskoven i Horsens sammen med sin ung.

"Det var anden gang, vi var af sted. Første gang orkede han kun at cykle op af meget få af de 10-15 bakker, der er på ruten, men denne gang cyklede han op af samtlige bakker. Det var det sejeste, jeg har set, og så bliver man altså stolt," fortæller Nicla Christensen.

"Det bedste var at se, hvordan han strålede, da han kom i mål. Han havde givet sig meget mere, end han nogensinde havde drømt om, at han kunne. Det var en af de succesoplevelser, der er med til at give den unge et kæmpe skud selvtillid," understreger hun.

Følelsen smitter også af på agenten, fortæller Nicla Christensen.

"Det giver den fedeste følelse i kroppen at hjælpe et andet menneske hen til at få en masse gode oplevelser, og du kan ikke undgå at blive påvirket af den store glæde, de udstråler”.


 

Agent-arbejdet åbner en masse døre

Fremtidsdrømmen for Mia er en tilværelse som enten socialrådgiver eller pædagog inden for social - eller specialområdet, og derfor kan de erfaringer, hun får som agent i Klub MOVE, vise sig at være guld værd.

mia_landrok.

 

"Det er med til at åbne nogle døre for mig, og arbejdet med sårbare mennesker og ikke mindst kendskab til deres udfordringer er med til at hjælpe mig rigtig godt på vej," fortæller 21-årige Mia, der dog valgte at gå ind i arbejdet af en helt anden grund:

"Jeg har først og fremmest valgt at blive agent, fordi jeg har et ekstra overskud og en masse kærlighed, som jeg meget gerne vil give videre til nogen, der har brug for det. Jeg elsker at hjælpe andre," forklarer hun.

Mia mødes med den pige, hun er agent for 1 gang om ugen i 1-2 timer, og aktiviteterne kan være meget forskellige fra gang til gang.

"Vi får for eksempel en god snak over et spil kort, spiller fodbold med de andre unge og agenter eller deltager i arrangementer som fællesspisning eller skydning," fortæller hun om det frivillige arbejde, hvor hun kommer helt ind på livet af pigen.

"Det føles rigtig godt at komme så tæt på et andet menneske, som jeg er kommet, pigen og det er en dejlig følelse, at nogen betror sig til mig. Jeg oplever, at jeg kun får positiv respons fra hende og hun rykker sig nærmest fra gang til gang," fortæller Mia og uddyber:

"Hun er gået fra næsten ikke at ville sige noget i starten og til at være helt afslappet og fuld af idéer og ting, hun rigtig gerne vil dele med mig. Det, at se hende smile og åbne sig mere og mere op for hver gang, har været en kæmpe sejr for mig."

Mia går altid glad fra klubben og i det hele taget føler hun, at hun får en masse ud af at være frivillig.

"Det er en super følelse at gøre noget godt for andre, og man udvikler sig rigtig meget og vokser med opgaven. Det er også muligt deltage i kurser og arrangementer, som gør én klogere på livet. Man skal melde sig som agent, fordi det giver så meget igen, og udover det, er det rigtig godt at have frivilligt arbejde på sit CV," siger hun.