Frivillig i Hjerteven

Har du lyst til at være frivillig  i Hjerteven?

Hjerteven søger løbende nye frivillige. Hjerteven er en gratis venskabsordning for 18-30-årige, som befinder sig i en psykisk sårbar situation og mangler en vedholdende og fortrolig voksen ven.
Frivillige hjertevenner er ressourcestærke mennesker med livserfaring, som har lyst til at møde et yngre menneske i øjenhøjde og være en stabil ven.
Hjerteven-ordningen kom til verden ud fra det grundlag, at alle fortjener en ven.
Venskaber kan se forskellige ud – mødes om diverse aktiviteter, interesser og på tværs af køn. Nogen har mange venner, og andre har få. Uanset antallet kan man have brug for en ven, der er ældre end en selv, at støtte sig til.

cup-of-coffee-3218024_1920

Hvad får du ud af at være Hjerteven?

 • Du får mulighed for at dele ud af din erfaring og dit overskud til én ung, som har brug for lidt ekstra støtte i hverdagen
 • Du bliver en del af et lille, socialt fællesskab af frivillige med mulighed for gensidig sparring og sociale arrangementer
 • Du får indflydelse og stor frihed til at bidrage med idéer og forslag til aktiviteter
 • Du kan tage udgangspunkt i dine egne interesser og det du brænder for, når du er sammen med den unge og og lade din begejstring smitte!
 • Du bliver en del af et større netværk igennem foreningen Jysk børneforsorg/Fredehjem

Hvad er din opgave som frivillig i Hjerteven?

Hjertevenner gør en kæmpe forskel for unge 18 – 30 årige.

Mange unge befinder sig i en sårbar situation og mangler en tillidsfuld ven. Det kan være, de har mistet en nær person, er ensomme eller noget tredje.

Vi matcher dig med en ung, som har brug for en ven, og vi ser på jeres ønsker, behov og interesser.

Hvad I laver af aktiviteter sammen afhænger af den unges behov og jeres fælles interesser. Det kan være en gåtur, en tur i biografen, på fisketur eller på café – en hyggedag derhjemme med spil og madlavning eller bare tid til at snakke om det, der trykker.

Hvor ofte I mødes eller ringer sammen vil også afhænge af jeres indbyrdes aftaler. Det afgørende er, at I sammen oplever glæden ved nye sociale oplevelser og erfaringer.

Hvad forventer vi af dig som frivillig?

Vi forventer:

 • er i alderen 30-70 år.
 • er hjertevarm, omsorgsfuld og nysgerrig.
 • har lyst til at være ven med en ung.
 • har personligt overskud til at skabe en tillidsfuld relation.
 • har et godt moralsk og etisk kompas.
 • har tid til den unge én gang om ugen i 1-2- timer (i minimum 1 år).
 • er klar på at støtte, motivere og hjælpe den unge igennem udfordringer i livet.
 • Er klar på at give et kærligt puf i ryggen, hvis der er brug for det.
 • Er klar på at skabe gode oplevelser sammen.

Din opgaver er  IKKE at erstatte forældrerollen eller det ansvar, der ligger i denne.

Hvordan bliver jeg ven med en ung?

Hvis du tænker at opgaven som Hjerteven kunne være noget for dig, så kontakt frivilligkoordinatoren på mail: anne@move-horsens.dk eller på tlf.: 61 77 64 76. Du er også velkommen til at kigge forbi kontoret i Åboulevarden 52, 8700 Horsens.

Vi inviterer til et uforpligtende møde for at høre mere om det at være Hjerteven. På mødet tager vi os god tid til at svare på spørgsmål og fortælle mere om Hjerteven. Det er også her vi taler om dine overvejelser om at være frivillig hjerteven og om dig som person. Det skaber de bedste forudsætninger for at vurdere, om Hjerteven er en frivilligopgave for dig.

På baggrund af vores snak får du i løbet af et par dage en tilbagemelding på, om vi kan bruge netop dine kompetencer i Hjerteven. Det er vigtigt for os, at matchet mellem dig og den unge er rigtigt fra start. Derfor kan der gå alt mellem en uge og et par måneder, før du bliver en del af et hjertevenskab.